sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Vanha ovi

Meidän pihapiiriin kuuluu vanha ulkorakennus jossa on puuvaja,autotalli sekä eräänlainen varasto.
Vaikka ostimme talon jo muutaman vuosi sitten,niin vasta muutama kuukausi sitten uskaltauduin ensimmäistä kertaa kiipeämään ulkorakennuksen "ylisille".
Asiaan saattaa hieman vaikuttaa erittäin huterat(lue;hengenvaaralliset)tikkaat jotka sinne johtaa,sekä mielettömän kokoiset hämähäkin seitit joita koko se yläosa on täynnä.
No joka tapauksessa sinne kiivettyäni vastassa oli vain iso tyhjä tila jonne ukko oli hilannut meidän talvikamoja säilöön.
Juuri kun olin aikeissa lähteä pois,huomioni kiinnittyi valkoiseen kulmaan joka paistoi nurkasta sahanpurun alta..ja ette ikinä usko minkä AARTEEN sieltä löysin!!
Siellä sahanpurun alla oli vanha,ihana,valkoinen TÄYDELLINEN peiliovi!
Olin niin innoissani että hyvä etten mätkähtänyt alas sieltä parvelta!
Riemulla ei ollut rajaa kun peilioven vierestä purun alta löytyi myös toisenlainen,hieman sirompi,ohuista laudoista tehty vanha pieni ovi.
Se ovi päätyi meidän olohuoneeseen,hän on tässä.Eikö ole söpö pieni ovi. :)
Pahoittelen hieman kuvanlaatua,mulla on omapäinen digikamera joka toimii tasan silloin kun sitä huvittaa..

Ovi ei ollut löydettäessä tuon värinen,vaan sellainen oikein vaalean puun värinen.Kokeilin tähän kuulemaani konstia,jossa puuta vanhennetaan teräsvillan ja omenaviinietikan seoksella.
Marssin sitten välittömästi tiskikaapille,heitin patapatan(on sekin teräsvillaa..) astiaan ja päälle kaadoin pullollisen omenaviinietikkaa.Annoin vaikuttaa jonkin aikaa,ja sudin sitten pensselillä litkua oveen.Haju oli karmea mutta mitään ei tapahtunut.Annoin vaikuttaa vielä jonkun aikaa mutta ovi oli ja pysyi vaaleana.
No joo..meinasin jo luovuttaa kunnes mies keksi keksin että rautakaupoista saa oikein kunnon teräsVILLAA.eikä pinnoitettua niinkuin mun kokeilema hankaussieni..
Kipaisin sitten semmosta hakemaan,kaadoin taas pullollisen omenaviinietikkaa päälle,ja WAUTSI!
Ovi alkoi heti aavistuksen harmaantumaan,sitten tummumaan ruskehtavaksi.Mun mielestä ovi jatkoi tummumista vielä reilun päivän,ja olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen! :)
Mitä pidätte?
Niin ja se valkoinen peiliovi..se odottaa tällä hetkellä vajassa vuoroaan päästä tuunattavaksi.Siitä tulee meille upea sängynpääty! :)

4 kommenttia:

 1. Olipa hyvä kun sanoit ettei tuo patapata auta. Sitä olin nimittäin lähdössä hakemaan...

  Mulla on tuunauksessa lasten kärry ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mia!
   Hienoa että voin olla avuksi. ;)
   Tiesithän muuten että lopputuloksesta ei aina välttämättä tule ihan tuollainen kuin minulla tuossa kuvissa?Se riippuu ilmeisesti jotenkin siitä mitä puuta käsittelee..Tuosta ovesta tuli ruskea mutta esimerkiksi yhdestä naulakosta käsittelyn jälkeen harmaa.
   Kärrystä tulee varmasti hieno!

   Poista
 2. Jaahas, blogger taas temppuilee, kommenttini hävis bittiavaruuteen!
  Mutta KIITOS vinkistä, löysin googlen kautta tänne :) Ovi on mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Irmeli! :)
   Kiva kun löysit tänne!
   Kiitos, ovesta tuli ihan erinäköinen kyllä!

   Poista