maanantai 11. helmikuuta 2013

Tonnikalapiirakkaa

Heippa!
Rakas ystäväni, maanantai on taas täällä. Wuhuu!!
Eipä haittaa! Tänään ei ole ollut yhtään niin tympeää kuin yleensä maanantaisin.
Miksi ei, en tiedä! Ihan normi päivää täällä vietellään, kotihommineen kaikkineen.
Eilinen lumisade näköjään jatkuu vielä tänäänkin.
Äsken kävi naapurin setä traktoreineen pihaa putsailemassa ja pojat katseli innoissaan ikkunasta,kovia traktorifaneja kun ovat. :D Mies on varmaan pyytänyt käymään auraamassa, tervetullutta vaihtelua kolaamiseen.
Ensi viikolla on muuten ainakin meidän koulussa loma ja saan pitää neiti koululaisenkin kotosalla koko viikon! Ihanaa!
Aamukahvilla taisin puolivahingossa luvata reissunkin paikalliseen sisäseikkailupuistoon.
Muksut on hyvin oppineet tuon kun äiti on keskittynyt johonkin muuhun,kuten nyt vaikka sanomalehteen, niin silloin kannattaa tulla kyselemään kaikki tuollaiset.
-Juu,sopii!Äiti lukee tän lehden tästä,jutellaan kohta lisää. :)
Ovelia muksuja. :)

Nautinkin tässä juuri päiväkahvia, ja sen kyytipoikana eilen tehtyä tonnikalapiirakkaa.

Tuli ihan hyvä vaikka summanmutikassa laittelin aineksia.
Tässä teillekin ohjetta jos tykkäätte tonnikalasta. :)
Piirakan tein ihan tavalliseen pyöreään irtopohjavuokaan.

Tonnikalapiirakka

Pohja

250g voita huoneenlämpöisenä (ite käytin ihan jääkaappikylmää floraa,hyvin toimi. :) )
250g maitorahkaa (purkillinen)
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Nämä vaan kulhossa sekaisin,ihan käden kanssa puserrellen.
Sit laitoin taikinan jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte
2dl maitoa
2 munaa
1-2 purkkia tonnikalaa (itse laitoin 2 purkkia tonnikalaa tomaattikastikkeessa,nam!)
juustoraastetta paljon! (useampi desi ainakin..)
Kaikki täytteen ainekset sekaisin.

Sitten vain taikina painellaan vuokaan,(voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun) taikinan reunoja kannattaa hieman painella ylöspäin!
Sit vaan täyte siihen päälle ja uuniin
225`C ja 25-30 min.

Täyte on melko löysää kun tortun ottaa uunista,mutta anna piiraan ensin jäähtyä huoneenlämmössä ja sitten laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
Ja on niiiin hyvää, ainakin jos tykkää tonnikalasta. ;)


Reipasta maanantaita itse kullekin.
Tästä se viikko taas lähtee!

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvälle, mehukkaalle.
    Kyllä traktorin apua jo näissä lumitöissä kaipailee....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tuo tonnikala nykyisin oikeen suursuosikki.Olen nimittäin "oppinut" syömään sitä vasta lähivuosina. Parempi myöhään kun ei milloinkaan. :)
      Juu kyllä tänä vuonna on saanut kolata jo ihan tarpeeksi!Tulis se kevät..

      Poista