maanantai 29. heinäkuuta 2013

Herkullinen kanakastike

Heippa!

Aamupäivä hikoiltiin helteessä, ja nyt illalla tuli ihana sade. ♥
Huomisellekin lupasi sateista keliä tänne, joten vähän viileämmissä merkeissä mennään ainakin pari päivää. Jes! :)

Tehtiin tänään taas vaihteeksi kanaa päivälliseksi.
Ollaan koitettu aina vähän suunnitella viikon ruokalistaa että tulisi syötyä suht tasaseen lihaa kalaa ja kanaa. Kalaa kyllä tulee syötyä silti liian vähän mutta kana on meillä kovasti tykättyä! :)

Ollaan jo vuosia tehty kanakastike aina samalla reseptillä! (enkä nyt yhtään tiedä mistä resepti alkujaan on löytynyt.) Tästä tykkää meillä koko sakki, lastenkin lautaset tyhjenee ennätysvauhtia. :)

Kanakastike  (4-5 annosta)

-1 pkt hunajamarinoituja kanasuikaleita (broilerin fileesuikaleet) (meille riittää yksi muistaakseni 350g paketti)
-1 purkki Ranskankermaa ( itse käytän Valion ranskankermaa,150g)
-1 Kanaliemikuutio
-1 kukkurallinen ruokalusikallinen Vehnäjauhoja
-3dl vettä



Ohje on simppeli.
 
-Paista paistinpannulla kanasuikaleet kypsiksi.
- Lisää pannulle kanojen sekaan kukkurallinen ruokalusikallinen vehnäjauhoa.
-Sekoittele puolisen minuuttia ja kaada joukkoon kanaliemi eli 3dl vettä johon olet sulattanut kanaliemikuution.
-Sekoita, ja anna hetki muhia miedolla lämmöllä että kastike saostuu.
-Lopuksi lisää purkillinen ranskankermaa ja anna vielä hetki olla miedolla lämmöllä levyllä.

Valmista tuli. :)

Lisukkeena riisiä,salaattia.



2 kommenttia:

  1. Täytyy kokeilla, jos siinä on ranskankermaa niin sen on pakko olla hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! On meillä ollut yksi suosikkiruuista. :)

      Poista